Източник: ФокусДетското здравеопазване трябва да се превърне в реален приоритет и

...
Източник: ФокусДетското здравеопазване трябва да се превърне в реален приоритет и
Коментари Харесай

Дариткова смята, че детското здравеопазване трябва да се превърне в реален приоритет

Източник: " Фокус "

Детското опазване на здравето би трябвало да се превърне в действителен приоритет и ние сме подхванали своите стъпки в това отношение. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в отношение към чуването на здравния министър Кирил Ананиев.

" Уважаеми сътрудници, всички вие, които имахте искания към процедурата в днешното чуване, бяхте извънредно неточни по метода, по който представихте питането. То не беше съобразено с правилника и условията. От друга страна сте го дефинирали по метод, който също не подхожда на настоящата нормативна уредба и на легалните понятия, дори във връзка с наименованието на болничното заведение, която визирате. Болницата се назовава Специализирана болница за интензивно лекуване в педиатрията, а не детската болница, както сте написали. От друга страна там не е спрян приема за пациенти в незабавни положения, тъй като всяко лечебно заведение според Закона за лечебните заведения всяко лечебно заведение за болнична помощ е длъжно да оказва 24-часов банкет за дейностите, за които е получило позволение, в това число за незабавни положение. Ако следваме това предписание в закона нито едно лечебно заведение не може да действа, в случай че спре незабавния банкет на пациенти. В случая става въпрос за краткотрайно прекратяване на активността на интензивното поделение по отношение на недостиг на фрагменти. Това се е случило в Специализираната болница за интензивно лекуване в педиатрията и това разискваме през днешния ден. Нека не се формализираме, тъй като и вие опитахте да формализирате днешния диалог посредством процедури, а да се обърнем към това за какво Народното събрание се занимава с този проблем ", съобщи още Дариткова.

" Детското опазване на здравето би трябвало да се трансформира в действителен приоритет и ние сме подхванали своите стъпки в това отношение. Детската смъртност в България, макар всички отрицателни диалози и упреци, трайно понижава. За 2018 година тя е 5,8 промила. По-висока е, в сравнение с в Европа, само че напъните демонстрират трайна наклонност. Това е достижения в цялата статистика и наблюдаване на положението на системата ", разясни Дариткова.

" Ангажиментът и грижата се осъществят посредством финансови и организационни мероприятия. Когато разговарях с управлението на лечебното заведение тези дни, те споделиха, че можем да им бъдем потребни освен с политизирането на тематиката, а само посредством намирането на експерти, тъй като такова е условието. Такива са разпоредбите. Ако се откри анестезиолог и в случай че някой от вас може да помогне в този смисъл, те ще ни бъдат извънредно признателни. За това ще ни бъдат признателни, а не че сме отделили парламентарно време, с цел да използваме тематиката за разнообразни политически внушения. Темата опазване на здравето е комфортна за политизиране, само че аз още веднъж за следващ път ще прикани да се отнасяме към нея умерено, аргументирано и независимо и без въодушевление да черпим дивиденти. Само по този начин могат да се намерят дълготрайни решения. Ние би трябвало да сме обединени от смисъла за това да усилваме доверието в системата. Това е нещото, което в дълготраен проект мен като доктор ме тормози. Доверието в системата дава опция тя да бъде в действителност от една страна оптимално добре призната от пациентите, въпреки това лекарите да се усещат сигурни с активността, която упражняват. Недоверието и агресивното отношение, което дори от време на време тук в Народното събрание се генерира, прави невероятно те да се заемат с тежките медицински случаи. Тогава, когато цялото общество, всички нападателно отразяват даден трагичен случай, тогава в действителност сътрудниците много внимателно и с прочут боязън подхождат с ангажираността си към тежките медицински случаи. Трябва да бъдем доста деликатни и да търсим в действителност тази спокойна атмосфера, в която се вършат промени в дълготраен проект, която дава опция професионализма на лекарите да надделее. В това виждам смисъла аз от днешния диалог тук ", сподели Дариткова, представена от " Фокус ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 gugutka (преди 2 минути) Рейтинг: 45928 | Одобрение: 21013 Калинка. Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР